Gdy chcemy otworzyć własną restaurację musimy przebrnąć przez kilka istotnych etapów do dnia w którym przez drzwi naszej restauracji wejdą pierwsi klienci. Restauracja najczęściej dzielona jest na salę konsumpcji, drink bar, oraz zaplecze gastronomiczne. Wyposażenie restauracji zaczynając od kuchni musi spełniać dużo rygorystycznych norm, wśród nich wytyczne Sanepidu i Państwowej Inspekcji Pracy. Na szczęście co do sali konsumpcji wyposażenie restauracji jest dużo bardziej liberalne, dzięki temu na rynku spotykamy restauracje o bardzo różnych wystrojach. Restauracja restauracji nie równa, jedne serwują dania regionalne inne specjalizują się w kuchniach danych Państw, co za tym idzie również wystrojem restauracji restauratorzy starają się nawiązać do serwowanych dań. Warto również nadmienić jak istotny jest dobrze dobrany wystrój zarówno wewnątrz jak zewnątrz świadczy o tym, że potencjalnych klientów trzeba najpierw zachęcić do zatrzymania się i wejścia do środka a dopiero później przekonać do siebie doskonałym jedzeniem.
Dodane: 2018-06-21
Kategoria: Sprzedaż Interntowa