Restauracje oraz lokale gastronomiczne muszą odpowiednio kontrolować wykorzystywaną przez siebie żywność, w tym właściwie ją przechowywać, by była ona w pełni bezpieczna dla konsumentów i klientów lokali. W tym celu stworzone zostały normy HACCP dla restauracji, a więc zespół zasad, które musi przestrzegać każdy lokal, jak też podmiot wykonujący działalność związaną z żywnością i jej obrotem. Normy HACCP dla restauracji są określone w przepisach polskiego prawa, a ich przestrzeganie jest potwierdzane specjalnym certyfikatem, który można uzyskać na przykład dzięki firmie HACCP Online. Działa ona w sieci internetowej i organizuje internetowe szkolenia, które są kierowane do kadry kierowniczej, jak i do zwykłych pracowników. Wszystkie kursy są opracowywane przez specjalistów, którzy zawierają w nich treści merytoryczne, ale też przykłady praktyczne, dla lepszego przyswojenia danego materiału. Szkolenia są tanie, a przy tym dostępne w każdej chwili i w każdym miejscu - przy zakupie większej ich ilości udzielane są zniżki.
Dodane: 2016-06-28
Kategoria: Szkolnictwo