Każda jednostka związana z łańcuchem żywnościowym zobowiązana jest do posiadania odpowiednich szkoleń z zakresu HACCP, czyli systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli. W praktyce oznacza to konieczność odbycia szkoleń przez pracowników zatrudnionych w takiej jednostce. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności jest bardzo ważną procedurą dlatego też obowiązek uczestnictwa w szkoleniach został nałożony przepisami ustawy. Dla wielu przedsiębiorców oznacza to w praktyce zwiększenie nakładów, gdyż oprócz kosztów szkolenia należy ponieść również koszty dojazdu, noclegu oraz wyżywienia. W efekcie dążenie do usprawnienia procesu jakim jest zarządzanie bezpieczeństwem żywności staje się nie lada wyzwaniem dla właścicieli firm oraz pracowników działu finansowego dbających o ograniczenie kosztów w firmie. Najlepszym sposobem na to są nasze szkolenia HACCP dostępne online. Ta forma nauki pozwala na zdobycie wiedzy w dowolnym momencie 7 dni w tygodniu dokładnie wtedy kiedy uczestnik szkolenia ma czas bez ponoszenia kosztów dojazdu.
Dodane: 2016-01-08
Kategoria: Szkolnictwo